Viu Manent

Sinds 1850 ongeveer houdt de familie Viu zich bezig met wijnen en het verhandelen hiervan. In 1935 in Santiago is het huidige bedrijf van de familie opgericht. Pas 16 jaar later in 1966 zou het bedrijf hun eigen wijngaarden kopen in de Colchagua vallei.
Hiermee wilden ze ervoor zorgen dat ze binnen de kortste keren zelf hun wijnen volledig konden produceren met eigen fruit natuurlijk. Viu Manent bezit 200 hectare domeinen in Colchagua. Maar het gaat hen niet over de hoeveelheid van wijnvelden die ze bezitten, het draait voornamelijk ook over de ecologische aspecten zoals ze zelf zeggen.

De nieuwste aanplant is voornamelijk gelegen op hellingen, dit is in Chili alles behalve voor de hand liggend. Je ziet dat de meeste producenten de voorkeur geven aan vlakke wijngaarden omdat de bodem hier vruchtbaarder is en deze velden makkelijker te bewerken zijn. Bij Viu Manent geloven ze echter dat er een betere kwaliteit fruit telen wanneer deze op hun velden verbouwt worden gelegen op hellingen. Een oud gezegde is namelijk dat de druivenstok het niet te makkelijk mag hebben. En dit absoluut niet in zo een vruchtbaar land als Chili.